Jordan 4 – Et ikonisk kapitel Jordans historie

Den fjerde signatur sneaker i Jordan familien kom i 1989, hvor Michael Jordan, med Chicago Bulls, manglede point mod rivalerne Cleveland Cavaliers. Kampen var næsten slut, da Michael i sidste øjeblik borede sig gennem Clevelands forsvar og scorede. Sejren var reddet og der var vild jubel, og målet er sidenhen blevet kendt som ‘the shot’. Kameraet zoomede ind på ham, og fortsatte ned til hans sneakers, som selvfølgelig var de legendariske Air Jordan 4.  

Nike Air Jordan er et ikon for sejr, men også et symbol på oprør. For da MJ spillede i Jordan 4 for første gang i ‘89, udløste det en bøde fra NBA. Det gjorde det fordi de røde og sorte sneaks, ikke matchede NBA’s krav om at spillerne skulle spille i sko i neutrale farver. 

Michael Jordan manglede heldigvis ikke penge, da både hans karriere og hans Jordan sneakers indkasserede ham rigeligt. Så han betalte bøden, og fortsatte med at spille i sine sko.

Sneakeren havde oprindelig en retailpris på blot 110 dollar, hvilket man skal se langt efter den dag i dag. Den uhyre populære sko, er eftertragtet og priserne er herefter. Dog kan vi tilbyde Danmarks bedste priser, med vores prisgaranti. Og selvom vi tilbyder den bedste pris, så kan du stadig være sikker på at du får 100% garanteret ægte sneakers når du handler hos os.

Komfortabel, fleksibel & ikonisk

Air Jordan 4 er designet for Michael Jordan og skal opfylde hans behov, så han kan spille som den legende han er. Derfor fungerer Jordan 4 perfekt, da den giver fleksibilitet, ventilation, frihed og komfort på banen. Den markante hæl gemmer en air cushion, så det føles som om du går på skyer. Desuden er skoen designet med mesh på siderne og på vristen, som er et let materiale, der gør Jordan 4 til en lækker og let sneaker at bære. Som bonus, så opsuger mesh fugt fra fødderne, så du ikke får klamme og svedige fødder i dine sneakers. I øvrigt har Jordan 4, som den første Nike sko nogensinde, en overdel af ruskind og mesh.

Unikt design

Skoen er designet i en mid-cut silhuet, med en stor pløs og en iøjnefaldende Nike Air cushion hæl. Og som noget helt nyt, havde Jordan 4 en overdel af mesh og ruskind. Men der var én unik, design-mæssig feature mere. Vinger. 

De ikoniske vinger på siden af skoen blev introduceret for første gang på Jordan 4. Som en del af et generelt mere innovativt og støttende design, kom vingerne ind på siden af skoen, og gav spillerne mere støtte når skoen var bundet, men lignede vinger, når snørebåndene var løse.  

Modellen er meget anderledes end Air Jordan 1, og den kan beskrives som en mere tung og chunky, eksklusiv sneaker. Men selvom den ser “tung” ud, så gik Tinker Hatfield (designeren af flere Jordan varianter) meget op i at designet skulle være let, og vægtreduktion er noget der går igen i alle hans designs. Der er heller ikke sparet på detaljer fra Nikes side. I kombination med flair for lækre detaljer, er det også vigtigt at understrege den enorme kvalitet af skoen.

Sjove fakta om Jordan 4

Nike have oprindeligt haft et mål om, at de skulle indbringe 3 millioner dollars på de første fire år med Michael Jordan samarbejdet. Men Air Jordan 1 blev en så stor succes, at Nike indkasserede 26 millioner dollars bare på det første år. 

Den ikoniske røde og sorte colorway er en af de helt klassiske Jordan farver, men oprindelig nægtede Michael Jordan at have dem på, fordi han ikke brød sig om farverne. 

Inde i tungen på skoen er der syet et omvendt Air Jordan logo, for på den måde, vil logoet vende rigtig når tungen klappes ned.  

Modellen udkom første gang i 1989, og kom ikke i butikkerne igen før 10 år senere, i 1999. I efteråret 2006 kom Jordan brandet med to nye originale colorways, her i blandt ‘Fire Red’ som tog sneaker entusiasterne med storm. Den ikoniske sammensætning af rød, sort og hvid, er noget de fleste sneakerheads ser som en vigtig brik af deres samling.

Jordan 4 kollektionen

Nike Jordan Retro 4 kollektionen er en af de modeller hvor der er lavet rigtig mange forskellige varianter og collabs. Og vi er stolte af vores udvalg her hos Streetwear Evolution. Vi har for eksempel Jordan 4 Retro x Off White og Jordan 4 Retro x Union modeller. 

Sign-up til vores nyhedsbrev så du er sikker på at du får besked som den første når vi får nye drops eller når vi får eksklusive tilbud. 

Se resten af vores udvalg

Hos Streetwear Evolution finder du et stort udvalg af sneakers. Du kan for eksempel finde de klassiske Nike Air Force og Air Max modeller, som også har den kendte Air-teknologi, som vi ser det i Jordan modellerne. Du finder også de populære Dunk modeller, både Dunk Low og Dunk High

Nike sko inviterer til at kombinere trends med retro sneakers, så du kan få din egen unikke stil. Du kan vælge en farverig sko for at bryde den enkle, monokromatiske stil som du ofte finder i Danmark og resten af skandinavien, eller du kan vælge en model i en neutral colorway, som du kan bruge til alle dine yndlings outfits. Uanset om du er til spræl og farver, eller til en mere neutral colorway, så kan du finde en variant der passer til dine ønsker her hos os. 

Vi har også et stort udvalg af Adidas sneakers, og deres populære Yeezy sneakers, Kanye Wests hjertebarn, der også har inspireret hans tøjmærke, som du kan kende på ørken-farverne.

Desuden forhandler vi også New Balance sneakers, som virkelig har fået en ny æra, og deres popularitet og hype har i den grad nået nye højder blandt sneakerheads, og ikke kun American dads.