Jordan 1 High  111 items

Filters

Historien bag

Nike Air Jordan 1 High er en populær sneaker, der stammer fra 80'ernes basketball-verden, og som første gang blev båret af spilleren Michael Jordan.

Historien om de “forbudte” sneakers går tilbage til 80'erne, hvor reglerne når det kommer til dresscode i basketball-verdenen var en del skrappere end nu. Her skulle skoene nemlig være helt hvide, eller farvekoordineret med holdets spilleruniformer. Under sin første kamp havde Michael Jordan nyligt fået Nike som sponsor, og de iførte ham et par Air Jordan 1 med sort, rød og blå, og de blev hurtigt gjort forbudte, fordi de ikke passede ind i dresscoden. Dog blev Jordan ved med at tage dem på, og blev “belønnet” med 5000 dollars i bøde, hver gang han havde dem på under en kamp. Det siges at Nike, der hellere end gerne ville opretholde deres rebelske image betalte bøden hver gang, så Jordan blev ved med at tage dem på og i dag har skoen kultstatus på verdensplan.

Denne historie har blandt andet medført at skoen til tider bliver omtalt som “Banned”, selvom den slet ikke er forbudt at bære på banen mere. I dag er der meget mere frie rammer for, hvad man må have på fødderne når man er på banen, og det har også gjort plads til custom made sko, der blandt andet relaterer sig til emner som menneskerettigheder, BLM og meget andet.

Collabs

Blandt Air Jordan 1 High finder du flere forskellige collabs med kendte og elskede mærker. Blandt andet har de sammen med Dior kreeret en retro model i grå, og der er også lavet flere modeller i samarbejde med det italienske modehus Off-White.

Udover diverse collaborations og samarbejder, kan du også finde modeller der er inspireret af forskellige kendisser. Blandt andet kan du finde den unikke J Balvin model, der indeholder masser af farver og ikoner der repræsenterer musikerens unikke, latin-inspirerede stil.

Disse populære sko findes i mange forskellige farver, og du kan helt sikkert finde en farve der passer til dig. Prøv blandt andet Pine Green eller University Blue eller måske en mere unik farve som Tie Dye eller Shattered Backboard 3.0. Skoene kan ses mange forskellige steder på sociale medier, og de er populære over hele verden.

Air Jordan 1 i den høje model, kan du kende på, at den når til over anklen, har et let chunky look og emmer af 80’er og 90’er streetstyle. Det er en tidløs model, og helt sikkert noget for dig der er vild med andre klassiske modeller fra Nike. Nedenfor kan du læse meget mere om den populære sneaker, og finde den model der passer bedst til dig og din stil. Se nogle af vores andre Nike Jordan Sneakers her