Jordan 5+  55 items

Filters

Jordan 5

I sæsonen 1989-1990 var det klart at Michael Jordan var “on top of his game”. Han slog personlige rekorder, og alt ved hans spil var genialt. Hans aggressive spillestil inspirerede Nikes designer, Tinker Hatfield, til at tænke på et amerikansk kampfly fra 2. verdenskrig, og han mente at Michael Jordans spillestil var “like a Fighter Plane”. 

Med dette in mente, designede han Air Jordan 5 med hajtands designede former på midtersålen, med inspiration fra “grey nurse shark” eller Spitfire Mk VIII, som var et britisk krigsfly fra 2. verdenskrig. Med den klare undersål, udstråler skoen den vildskab og barmhjertighed som Michael Jordan viste på basketballbanen.

Det siges at Jordan 5 stadig betragtes som den bedste af alle Jumpman silhuetterne, hvilket siger en del, når man tænker på det hav af lækre modeller der er i Nike Air Jordan slægten. 

Som med alle modellerne af Jordan familien, er der lavet et hav af varianter, og du kan finde et stort udvalg af Air Jordan 5 her hos Streetwear Evolution. Vi har forskellige variationer af Air Jordan 5-modeller. Så du kan være sikker på, at du finder præcis det, du leder efter, til en konkurrencedygtig pris.

Jordan 6

I 1991 havde Michael Jordan et par Air Jordan 6 på, da han gennemførte sin anden MVP-sæson. Han scorede sig til endnu en scoringstitel, og løftede NBA-mesterskabspokalen for første gang i sin karriere. 

Tinker Hatfield designede to grebshuller inde i gummitungen, for at hjælpe folk med at glide deres fødder lettere ind i skoen, og inkluderede en gennemsigtig sål, der stod i kontrast til den farvede mellemsål. Dette viste sig at være en væsentlig detalje, da den berømte “Infrared” colorway kom på gaden. Som en del af at validere designbeslutningerne, kunne Air Jordan 6 findes på fødderne af flere af popkulturens ikoniske figurer i løbet af sit debutår, og i den grad også sidenhen. For eksempel har Travis Scott været med til at designe mere end bare en enkel Jordan 6. 

Jordan 11

I 1996 revolutionerede Air Jordan 11 fodtøj for altid. Designet, der på samme tid var iøjnefaldende og stilfuldt, blev lanceret netop da Michael Jordan vendte tilbage til banen, og skoen skulle med tiden blive lanceret i en række af ikoniske farvekombinationer. 

En af de iøjnefaldende features ved dette sneaker design var patent læder, som MJ havde ønsket. Det var ellers ikke noget man normalt så på en basketsko. 

MJ havde en drøm om at Air Jordan teamet skulle designe noget man kunne have på, både på basketbanen og til formelle events. Derfor ønskede han patent læder, som kunne passe ind i begge verdener. Tinker Hatfield lyttede og Jordan 11 kom til. Han var stærkt tilfreds, og det var hans foretrukne valg af sneaker til NBA kampe, og han havde dem endda på i filmen ‘Space Jam’.

Jordan 12

Air Jordan 12 blev en legendarisk basketsko, da Michael Jordan, syg med influenza, scorede 38 point i NBA finalen i 1997, iført Jordan 12 sneakeren.

På denne model var der tilført nye materialer såsom Zoom Air cushioning, hvilket forbedrede komforten og funktionen. Sålen var også lavet anderledes for at give den mere tekstur så skoen fik bedre greb til banen. 

Designet på Jordan 12 var delvist inspireret af “Rising Sun” symbolet fra det Japanske flag. Dette kan have haft sine rødder i, at Michael Jordan deltog i et basketball event i Japan i 1996.

Selvom skoen kom i kølvandet på en af de bedste sneaker releases af Air Jordan nogensinde (nemlig Air Jordan 11), så fik Air Jordan 12 stadig hevet fans til butikkerne, da Michael Jordan endnu en gang vandt NBA mesterskabet. 

En af de ting modellen dog bør huskes for, er at vise den pondus Michael Jordan på dette tidspunkt havde rent kommercielt. Det var den første Air Jordan sneaker som ikke havde hverken Nike eller Swoosh logo nogen steder på skoen (tidligere modeller havde stadig haft logo i indersålen).  

1997 var også det år hvor Jordan brandet bliver formet. Det blev hurtigt en af de mest populære brands i verden, til tider konkurrerede det endda med selve Nike som brand. 

Jordan 14

I 1998 gik han på pension, for anden gang, lige inden Jordan 14 udkom. Men til hans ‘final shot’ nåede han lige at flashe et par sort/røde Jordan 14. Designeren bag skoen, var endnu engang Tinker Hatfield, og inspirationen til Jordan 14 var den Ferrari 550M som Jordan kørte på det tidspunkt. 

Jordan 14 har en lavere profil end de fleste andre Jordans, og er kendt for at være ekstremt komfortabel, og Michael Jordan elskede især denne sko for dens performance og stil, som han bar da han var med til at vinde hans sjette og sidste NBA titel.

Som en henvisning til, at det var den 14. sko i Jordan rækken, er der 7 Jumpmen på henholdsvis højre og venstre sko.