Air Force  245 items

Filters

Air Force 1

Når det kommer til sneakers, er der en sneaker man ikke kan komme udenom, og det er Nike Air Force 1. Skoen blev oprindelig lanceret tilbage i 1982 og var tiltænkt som en basketball sko. Skoen gik som varmt brød og skoen startede hurtigt en revolutionerende udvikling fra basketball sko til hip-hop til nu at være en af de mest ikoniske modesko. 

Nike har været tro mod deres Air Force 1 og designet en lang række af nye udgaver af modellen i forskellige farver og udtryk. Fælles for dem alle er dog den lette støddæmpning samt den store mellemsål som fandt sin inspiration efter Air Force 1, som var det fly som fløj den amerikanske præsident. 

Skoen blev verdenskendt takket være Moses Malone og Charles Barkley, som trak store overskrifter som basketballspillere tilbage i 80’erne. 

Air Force 1 basketball modellen er udført i forskellige stilede designs med varierende materialer, såsom luksuriøst ruskind, glat læder, med reflekterende Swoosh på siden og sågar med trendy stjerne-studs i guld. Designet er ultra alsidigt og fås til både mænd og kvinder.

Den ikoniske sko har virkelig sat sit præg på modeverdenen og passer derfor perfekt hos Streetwear Evolution. 

Historien bag den ikoniske model

I 1982 landede Air Force 1 og som så mange andre af Nikes ikoniske sneaks, blev den lanceret til stjernene på college basket banerne. Legenden fortæller, at ingen af de Force 1, der blev sendt ud til test hos basketspillerne, blev sendt retur. Denne model var også den første sko med Nike Air-teknologien.

I begyndelsen kom skoen kun i en high-top model, som med sin chunky sål og referencer til amerikanske vandresko brød grænser for datidens basketsko, og sat standarden for alle sneakers sidenhen. 

Da Air Force 1 Low blev lanceret i 1983 tog det fart, og Up Towns, som skoen også blev kaldt, med reference til Harlem i New York City, var på vej til at blive en af de mest berømte sko i verden. 

Nike har stort set ikke haft behov for at promovere den ikoniske sko. I 2007 fejrede Nike skoens 25 års jubilæum og her blev sangen ‘Classic’ lanceret som en hyldest til skoen. Med på sangen var Kanye West, Nas, Rakim og KRS-One. Med så loyalt følge som den sko har, så forstår man godt den ikke har behov for meget promotion.

Med snart 40 år på bagen, er Air Force 1 en af de få sko, der generation efter generation har formået at holde sig top of mind hos sneakerheads og regulars. Den er en af de sjældne, der i årtier har holdt asfalten varm i storbyer verden over – og med garanti vil gøre det årtier frem. 

Siden sin release har skoen haft over 1.700 colorways, men det er det simple design på den hvide low cut, der har domineret alt fra rapscenen til modebladene, fra skolegården til basketbanen. 

Hvorfor er Air Force 1 så god en sko?

Før den blev opdaget som en dagligdags sneaker, så var den en fast inventar blandt basketballspillerne i USA. Den var designet til, at skulle give den optimale performance til spillerne. Med sin tykke sål skulle den give basketballspillerne en højdemæssigfordel, men den affjedrede også bedre end andre sko på daværende tidspunkt, og derfor fik spillerne færre skader og mere spilletid på banen.

Nike Air-teknologien

Hele hypen omkring Air-modellerne skyldes at Nike har været i stand til at producere sko, så de indeholder en luftpude omgivet af en holdbar, fleksibel membran. Dette giver en let sål, som holder formen men også tager utrolig godt fra, når du er på farten.

Hvordan styler man sine Air Force 1?

Det gode ved denne model er at den går til alt. Modellen er tidsløs og klassisk, den klassiske hvide model, kan bæres old-school 90’s style med et par blue jeans og en hvid t-shirt. Den kan bæres til jakkesæt, til kjoler, til træningstøjet… der findes ikke det, et par Force 1 ikke går til. Mulighederne er mange, især når der er produceret mere end 2.000 forskellige varianter af Air Force 1, der er altid et par, der passer til dit look.

De kommer i et væld af styles, klassisk hvid, helt sorte, et væld af sprælske designs og mixed materials, men vi forhandler også de ikoniske Air Force 1 x Off-white modeller.

Skoen med 2.000 ansigter

Air Force 1 er en af verdens bedst sælgende sneakers. Den populære sneaker er lanceret i fem modeller og næsten 2000 versioner, herunder low, mid eller high.

Det skader heller ikke skoens ry, at den er højt elsket af kendisser som Jay-Z, som det siges at altid bære et helt nyt par Air Force 1 for at bevare den pletfri hvidhed. Rapperen Nelly har også boostet til skoens popularitet ved at dedikere sin sang ‘Air Force Ones’ til skoen i 2002. 

Denne sneaker er nu på en gang, en fælles reference inden for popkulturen, og et vigtigt omdrejningspunkt i sneaker-samfundet og et tegn på god smag. Den er også en af de sneakers, der kan bæres sammen med et jakkesæt uden at være helt ved siden af.

Air Force Ones til dame og herre

Her hos Streetwear Evolution har vi et stort udvalg af Nike Air Force 1, og her er der modeller og størrelser til både mænd og kvinder. Vi er eksperter i sneakers og vi forhandler den ikoniske sneaker i størrelser helt ned til str. 36 og op til 46. Det kan dog variere fra model til model, men vi gør vores ypperste for at der kan være en sneaker til alle størrelser. 

Bemærk venligst: Størrelser markeret med “*” er på bestilling, og der skal derfor regnes med op til 7 arbejdsdage før de sendes. 

Pasform og design

Selvom der er lavet omkring 2.000 modeller af Air Force 1, så er Nike forblevet tro mod det oprindelige design, med sin tykke, affredrence basketball sol, som er fleksibel og nærmest er kendetegnet for Air Force familien. 

På siden af skoen er der det famøse Nike “Swoosh” logo, det kan være syet ind i materialet langs skoen, kan være syet på, logoet kan være i forskellige farver og materialer, mere eller mindre iøjnefaldende, alt efter hvilken variant du står med. 

Nike Air Force 1 løber almindeligt i størrelsen, så vi anbefaler at tage din normale sneaker størrelse. Men hvis uheldet skulle være ude, så får du altid 90 dages fuld fortrydelsesret på dit køb hos os.