Superstar  5 items

Filters

Hvor kommer Superstar fra?

Adidas blev grundlagt i 1949 af Adi Dassler, fordi han ønskede at designe sko, som gjorde en forskel for atleter og sportsudøvere. Superstar er en af de oprindelige designs fra Adidas. Den blev originalt designet i 1969 som en basketballsko og gjorde et stærkt indtog i NBA, som ellers havde været hjemmebane for Converse. Superstar-modellen har sammen med Stan Smith, været de ikoniske sneakers ved Adidas. Med dem cementerede Adidas sin position på sneakers-markedet. Den har sidenhen fået forskellige kaldenavne opkaldt efter sin skaltå, der kendetegner netop det design. Nogle af disse navne er Shell shoe og Shelltoe.

Hvorfor er Superstar så populær?

Adidas Superstar har, som tidligere nævnt, et tidløst design. Den har med sine tre ikoniske striber cementeret sig i alles bevidsthed og associeres med høj kvalitet og komfort. Udover sine genkendelige striber, har den skaltå, som var nyt for sin tid, da den oprindeligt blev produceret. Da den blev adopteret i NBA og basketball-verdenen, blev mange mennesker eksponeret for det nye design, som simpelt og med rene linjer var let at huske. Der har siden Superstars debut på markedet været stor opbakning til det simple design, og det generelle kendskab til designet er kun blevet større efter flere samarbejder med stjerner og designere. Udover det tidløse design har komfort og pasform unægteligt noget at sige i, hvorfor Superstar er så populære. Skoen er designet så formen passer de fleste. Det oprindelige sportsdesign sørger for god støtte i skoen, som sikrer ejere af skoen god komfort. Derudover er den slidstærk, da materialet i læder sikrer en holdbar sko.

Adidas superstar er og vil nok altid være en tidløs sneaker. Den har, siden den blev produceret første gang i 1969, været en af de mest solgte modeller. Det klassiske design er lavet i læder, som giver en enorm holdbarhed, samtidig med at der ikke er gået på kompromis med komforten. Designet bag Adidas Superstar er unægtelig kommet for at blive. Der har, siden det oprindelige design blev lavet, været indgået samarbejde med forskellige stjerner, som har været med til at videreudvikle nye designs til Superstar. Form og materiale er gennemgående det samme, men efter samarbejde mellem Superstar og blandt andet Sean Wotherspoon er der lavet specialmodeller, som giver muligheden for det klassiske look, men med et helt andet udtryk. Samarbejdet med Sean Wotherspoon resulterede i 2020 i modellen Superearth, som skal være med til at sætte fokus på klimaet. Netop denne model blev en kombination af fokus på planeten og den klassiske Adidas Superstar. Heraf kommer også de farverige blomster på skoen. Disse modeller er ikke uden grund eftertragtede. De er produceret i færre eksemplarer, og prisen er derfor også fastsat derefter.